x Otroligt men sant! - Sundweb Online
» Startsida
» Djurförsök
» Hotade djur
» Fossila djur
» Klonade djur
» Djurplågeri
» EU-Djurtransport
» Naturkatastrof
» Oljaförorening
» Kamphundar
» Kamphundslexikon
» Bisarr hundkultur
» Asiatisk matkultur
» Vetenskap
» Regnskogen
» Katter
» Miljön
» Rovdjur
» Reservat
» Jättebläckfiskar
» Läsarnas sida!
» Världen på avigan » Information
» Skicka E-post
Nyhetsdygnet » Måndag
» Tisdag
» Onsdag
» Torsdag
» Fredag
» Lördag
» Söndag
   Du får gärna kopiera bilder och texter om du skriver Källa:Sundweb Online och länkar till oss!

Otroliga, snedvridna, bisarre och fantastiske historier från hela världen
Livet är fyllt med överraskande händelser! "Ingenstans - säger ett ordspråk - går det underligare till än i denna värld". Syftet bakom denna webbsida är att berätta om de till tider snedvriden, bisarre och fantastiske historier, som varje dag finner vägen till allvärldens tidningar - fast de kanske inte alltid har med djur att göra! Även om dessa historier ofta är journalistisk undermålliga toppar de ändå varje dag listorna över de mest läste artiklarna på en mängd av de store nyhetsbyråernas webbplatser.

 
[28 mars 2017]

  Falskt barnbarn lurade till sig 82-årings kontokort
[28 mars 2017] Igår kväll blev en 82-årig kvinna i Västerås uppringd av en person som utgav sig för att vara hennes barnbarn. Han sa också barnbarnets namn. En stund senare kom en främmande man hem till den 82-åriga kvinnan och sa att han behövde pengar till en bärgningsbil. Eftersom kvinnan trodde att hennes barnbarn behövde hjälp lämnade hon ifrån sig sitt kontokort. Allt visade sig vara en stor lögn, uppger polisen, som har upprättat en anmälan om bedrägeri. Kvinnans son fanns hos sin mamma när polisen kom dit. Det var han som larmat polisen efter att modern kontaktat honom.

 Chef dömd till fängelse – gav löspenisar till
[23 mars 2017] En chef i 40-årsåldern döms till fängelse av Varbergs tingsrätt för sexuellt utnyttjande av person i beroende-ställning. Han ska bland annat ha gett en anställd en låda med löspenisar. Mannen har försökt få kvinnan att vara med på sexlekar. Han har också tafsat på henne och gett henne en låda med löspenisar. Samtidigt har han påpekat att hennes anställningsavtal ännu inte var påskrivet, rapporterar P4 Halland. Förutom tre månaders fängelse ska mannen betala 20 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Han döms mot sitt nekande.

 Lyfte död kvinnas pension i 17 år
[9 mars 2017] En man i Málaga har gripits, anklagad för att under 17 år ha lyft sin döda mormors pension. Mannen anmäldes av banken, efter att denna ålagts av Försäkringskassan att betala tillbaka de omkring 200 000 som oskäligen tagits ut. Mannen vårdade sin mormor under henne sista tid i livet och hade tillgång till hennes bankbok. Han brukade den för att göra regelbundna uttag, som alltid skedde via bankomat. Det framgår inte i lokal spansk press hur försäkringskassan kunnat dröja 17 år med att upptäcka svindlet.

 Dömd för hundratals våldtäkter – frias i Hovrätten
[2 mars 2017] Han dömdes för hundratals våldtäkter av sin minderåriga styvdotter i Tingsrätten. Domen blev åtta års fängelse. Nu kommer beskedet att Hovrätten underkänner den tidigare bedömningen och friar man helt. Enligt åklagaren ska mannen förgripit sig på sin styvdotter under nästan fem års tid. Första gången ska hon bara varit tio år gammal. Ett av flera skäl till att Hovrätten nu underkänner den tidigare bedömningen är att man menar att åklagarens bevisning, till för stor del, bygger på flickans egna vittnesmål. Vilket resulterat i att Hovrätten friar mannen helt. Flickans målsägandebiträde Agneta Carlquist som jobbar som advokat i Halmstad kommenterar. Det är ytterst ovanligt med så tvära kast. Dommen i Tingsrätten var utomordentligt övervägd. Men jag har inte läst Hovrätens motivering, säger Agneta Carlquist. Den tidigare dömde mannen har konsekvent nekat till anklagelserna. Under hovrättsförhandlingarna har mannens försvar lagt fokus på att hitta hål och motsägelser i flickans berättelse, rapporterar Hallands Posten. Hovrätts-domen poängterar att beviskraven för brottet är ytterst höga och att det inte handlar om att flickan inte talar sanning. De lägger istället tyngd vid att det saknas vad man kallar ”entydlig och konkret” bevisning, för att kunna döma mannen bortom rimligt tvivel.

 Mannen låg hjälplös bredvid död fru i flera dygn
[2017-02-19] I nära fyra dygn låg en 72-årig man i Eslöv hjälplös bredvid sin döda hustru, skriver Skånska Dagbladet. Mannen som var halvförlamad hittades i sin säng, i sin egen avföring. Där hade han legat utan tillgång på varken mat eller vatten och utan sina mediciner. Men i stället för att köra den svårt medtagna mannen till akuten, förde ambulanspersonalen honom till ett äldreboende. Där avled han dagen därpå. Mannens dotter anklagar både ambulanspersonalen och boendet för vanvård och händelsen är anmäld till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo). Dottern tror att hennes fars dödsfall hade kunnat undvikas.

 Hade lösnaglar på jobbet – hotas med uppsägning
[2017-02-13] En kvinna inom hemtjänsten i Växjö kommun varnas efter att hon haft på sig lösnaglar på jobbet. ”Det känns fruktansvärt”, säger hon. Kvinnan har varit anställd lång tid inom hemtjänsten och innan jul firade hon sin födelsedag. Hon skaffade då lösnaglar. De var inte speciellt långa, bara till fingerspetsen. Jag kände mig fin, säger den anställde som vill vara anonym. Hon hade tänkt att ha naglarna i 3-4 veckor. Men när hon kom till jobbet sa chefen till henne att hon var tvungen att ta bort dem. Lösnaglarna bröt mot Växjös hygienpolicy. rots det behöll kvinnan naglarna. Nu har kommunen varnat henne skriftligen och hon hotas med uppsägning om beteendet upprepas. I varningen från kommunen står det att hon upprepade gånger ska ha blivit ombedd att ta bort naglarna och de skriver. "Du har vägrat att ta bort de konstgjorda naglarna." Kvinnan uppger för SVT Smålandxz att hon nu tagit bort naglarna.

  Kvinna i kanada gömde sex döda barn
[2017-02-06] En kanadensisk kvinna har dömts för att med avsikt ha gömt kvarlevorna av sex spädbarn i ett skåp i ett förråd. 42-åringen från Winnipeg vägrade DNA-test, men polisen kunde med fullmakt DNA-testa ett föremål från hennes hem. Det visade sig då att hon hade fött alla sex barnen. Kvinnan åtalades inte för mord. Då kvarlevorna av barnen var i dåligt skick gick dödsorsaker inte att bedöma. Upptäckten gjordes då kvinnan inte hade betalat hyra för sitt förråd, och personalen förberedde en auktion av innehållet i förrådet. Kvinnan, som förklarade sig oskyldig i april, riskerar nu upp till två års fängelse för vart och ett av de sex spädbarnen.

 Vanvårdslarm på äldreboende - tio avstängda
[2017-01-28] o anställda på ett äldreboende i Nacka kommun har stängts av, efter misstankar om kränkningar och vanvård. Kommunen har även gjort en polisanmälan. Misstankarna rör ett äldreboende i området Saltsjöbaden. Tio medarbetare, bland dem en chef, stängdes på fredagen av från jobbet, i avvaktan på utredningarna. Misstankarna handlar också om att en del boende inte har fått den omvårdnad de har rätt till. Uppgifterna blev kända för kommunen i torsdags och på fredagen stängdes medarbetarna av. Boende och anhöriga har informerats och extra personal har satts in för att ersätta de avstängda, enligt Nacka kommun. Händelserna kommer även att anmälas till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

 Låg död sju månader i lägenhet
[2017-01-27] En 65-årig kvinna hittades död i dag i sin lägenhet i ett bostadsområde i Luleå. Hon tros ha legat där i sju månader. Senare på torsdagen kom uppgiften om att ytterligare en kvinna hittats avliden i ett bostadsområde i Luleå, uppger TT. Hon ska ha varit död i ungefär en månad. Ingen hade saknat kvinnan som låg död i en lägenhet på nedre plan i ett trevåningshus i ett folkrikt bostadsområde i Luleå. En dagstidning från 23 juni i somras fanns med i den digra högen av orörd post som fanns i lägenheten. Det var representanter från fastighetsbolaget som under torsdagen bad polisen om hjälp då det fanns misstankar om att något inte stod rätt till i lägenheten. Kvinnan var ensamstående, utan barn och stadigvarande arbete. Vilka som är hennes närmaste anhöriga är oklart. Senare på torsdagen kom uppgiften om att ytterligare en kvinna hittats avliden i ett bostadsområde i Luleå, uppger TT. Kvinnan, som var i 80-årsåldern, misstänks ha ledat död i bostaden i cirka en månad. Det finns inga misstankar om brott i samband med något av dödsfallen.

 Träningsfrälst vårdpersonal riskerar att bli fördömande.
[2017-01-26] Fördömande attityd mot personer som inte är träningsfrälsta kan få förfärliga konsekvenser. Nu varnar forskare för att vårdpersonal kan ge sämre bemötande mot de som inte anses ta hand om sin hälsa. De som inte har anammat den starka tränings- och hälsotrend som blåser över landet riskerar att utsättas för en nedsättande syn av träningsfrälsta. Det framkommer i forskning Fördömande attityd mot personer som inte är träningsfrälsta kan få förfärliga konsekvenser. Nu varnar forskare för att vårdpersonal kan ge sämre bemötande mot de som inte anses ta hand om sin hälsa. Vårdpersonal som blivit träningsfrälsta kan vara en grupp som riskerar att bli fördömande och kränkande i sin yrkesutövning, menar forskarna. De kanske inte accepterar människor som har exempelvis högt blodtryck och fetma, och därmed känner sig patienten kränkt.

 Pinkade på polishus – åtalas
[2017-01-25] Två yngre män åtalas misstänkta för ''ofredande'' sedan de mitt i natten pinkat på polishuset i Trollhättan. Enligt stämningsansökan har männen genom "oljud" påkallat de tjänstgörande polisernas uppmärksamhet och sedan "blottat sina könsorgan och urinerat mot polishusets bänk."Två yngre män åtalas misstänkta för ofredande sedan de mitt i natten pinkat på polishuset i Trollhättan. Här var polisen för en gång skull snabba. Männen greps omgående. De kunde inte springa så långt. De hade ju byxorna nere. Båda de åtalade förnekar brott men av dem, en 22-åring, medger "de faktiska omständigheterna". De två åtalas också misstänkta för ringa narkotikabrott.

 Levde i misär flera år – trots hemtjänstbesök
[2017-01-24] Trots regelbundna besök från hemtjänsten levde en äldre man i flera år i misär. Nu ska ärendet granskas av IVO. En man i Västervik fick mat av hemtjänsten, men släppte inte in någon i hemmet på 1,5 år. Kommunikationen mellan mannen och hemtjänsten skedde genom den stängda dörren, där hemtjänstpersonalen dagligen lämnade en matleverans. Det var först när en matleverans blev kvar utanför dörren som polisen bröt upp den och fann mannen i mycket dåligt skick i en bedrövlig miljö. Mannen fördes snabbt till sjukhuset för vård. Mannens gode man hade bara blivit insläppt ett fåtal gånger under de 15 år han haft uppdraget, framgår av anmälan. Mannen i lägenheten hade haft sin telefon urkopplad och endast använt den när han verkligen behövt. Nu ska ärendet granskas av Inspektionen för vård och omsorg.

 Tog 26 timmar att städa tvårummare
[2017-01-23] En kvinna i Sävsjö har vunnit en tvist i allmänna reklamationsnämnden, ARN, som gäller en flyttstädning. Kvinnan anlitade en städfirma för att få lägenheten på två rum och kök städad. När räkningen kom reagerade hon på att firman tagit betalt för 26 timmars jobb, något som var orimligt mycket enligt kvinnan. Firman stod fast vid sitt pris, men ARN ger kvinnan rätt. Städfirman har inte kunnat redovisa vad som skulle ha tagit så mycket tid, därför ska priset halveras, till drygt 3000 kronor skriver ARN i sin rekommendation.

 Lärare frias efter pruttbråk i skolan
[2017-01-18] En lärare frias efter anklagelser om att ha slagit en elev i bakhuvudet efter att eleven släppt sig på lektionen. En handfull elever satt runt ett bord i klassrummet, då en av eleverna släppte sig, berättar läraren. Övriga elever började skratta och öppnade dörren till korridoren. Läraren blev irriterad över att ordningen störts och tog tag i elevens tröja. Men sen går historierna isär. Läraren menar att han pekade ut mot korridoren och sa till eleven att gå på toaletten, något eleven vägrade. Enligt eleven så blev läraren irriterad för att han och hans kompisar skämtade. Läraren ska då ha dragit i hans tröja och slog honom sedan i bakhuvudet två gånger, något som övriga elever intygar. Men tingsrätten menar att övriga elever ger så olika bild av händelsen att det inte går att bevisa att läraren faktiskt slog eleven, och därför frias han från misstankar om misshandel. Eleven kom inte tillbaka till skolan dagen efter händelsen.

 Kidnappad som bebis – hittad efter 18 år
[2017-01-14] Den nyfödda flickan Kamiyah Mobley kidnappades från ett sjukhus i Florida i juli 1998. Nu har hon återfunnits i Walterboro i South Carolina – 18 år senare – tack vare tips från allmänheten, skriver flera amerikanska medier. Mobley har fram till nu trott att en 51-åring, som har gripits misstänkt för kidnappning, var hennes mamma. Hon hanterar det som man skulle kunna föreställa sig. Hon har en hel del att bearbeta, säger Mike Williams, sheriff i Jacksonville, till CNN. Enligt Williams har Kamiyah Mobley, som växte upp med ett annat namn, kunnats identifieras med hjälp av dna-tester. Polisen i Jacksonville skriver på twitter att de har goda skäl att tro att ”offret visste att hon var ett kidnappningsoffer”. Mobley var bara åtta timmar när Williams, under förespegling att hon var anställd inom sjukvården, rövade bort henne. Myndigheterna har sedan flickan fördes bort fått in omkring 2.500 tips i fallet. På 10-årsdagen av försvinnandet intervjuades hennes biologiska mamma Shanara Mobley av Florida Times Union. Det är stressfyllt att vakna upp varje morgon i vetskapen om att ditt barn finns därute men att du inte har något sätt att nå henne eller prata med henne, sa mamman då.

Du får kopiera bilder och texter om du skriver: Källa: Sundweb Online och länkar till oss!
Sundweb är en icke-kommersiell webbplats - på Internet sedan augusti 1996.
Data och information tillhandahälls enbart som informationsmaterial.
Vi tar inte ansvar för eventuella felaktigheter i mediernas information.