» Startsida
» Djurförsök
» Hotade djur
» Fossila djur
» Klonade djur
» Djurplågeri
» EU-Djurtransport
» Naturkatastrof
» Kamphundar
» Kamphundslexikon
» Bisarr hundkultur
» Asiatisk matkultur
» Vetenskap
» Regnskogen
» Katter
» Miljön
» Rovdjur
» Reservat
» Jättebläckfiskar
» Läsarnas sida!
» Världen på avigan » Information
» E-post
Nyhetsdygnet » Måndag
» Tisdag
» Onsdag
» Torsdag
» Fredag
» Lördag
» Söndag
All kopering av text och bilder för kommersiella syften är förbjuden.!

 Kineser protesterar nu mot hundkött
Hund- och kattkött har de senaste tio blivit vanligare på Kinas restauranger - men samtidigt växer djurrättsrörelsen. För första gången hörs högljudda inhemska protester mot att äta hund. I april stoppades en lastbil med 500 hundar på väg till slakt på en motorväg utanför Peking av en djurrättsaktivist. Till slut lyckades djurvännerna samla in pengar och köpte hundarna av lastbilens ägare. Mer än en miljon kinesiska mikrobloggmeddelanden publicerades om händelsen det dygnet. Händelsen är den första i sitt slag, och har fått stort genomslag i kinesiska medier.

 Förbjudet att äta katt och hund i Taiwan
[12 april 2017] Taiwans parlament har röstat igenom en lag som gör det förbjudet att äta katt- och hundkött, samt att döda eller sälja djuren i syfte att äta dem. Den som blir påkommen med att bryta mot reglerna riskerar två år i fängelse samt att få sitt namn och fotografi uthängt offentligt, rapporterar BBC. Att äta hundkött var tidigare vanligt på ön, men hör numera till ovanligheterna. Den nya lagen förbjuder också hundägare att rasta sina hundar med motorcykel, samt höjer straffen för djurplågeri.

 Dödade 100-tals katter – sålde köttet till restauranger
[2/12-16] Grannarna trodde att Huang Pingfu var en riktig kattälskare. I själva verket dödade han djuren under grymma former och lurade restauranger att köpa köttet. Utåt sett verkade Huang Pingfu vara en kattälskare som tog hand om sina husdjur på bästa sätt. Men efter att han gått med i en diskussionsgrupp på nätet anade representanter för ett hjälpcenter för katter oråd då mannen uppmanade medlemmar i gruppen att lämna över hemlösa katter till honom. Efter ett tips till polisen avslöjades hans dubbelliv. Vid ett tillslag hittades 49 katter vid liv i metallburar – andra hittades flytande i en bassäng, som han använt för att dränka dem. Huang Pingfu uppges ha dödat över 100 katter i ett slakthus varje natt för att sedan sälja köttet till restauranger, som trodde att de köpte kanin. Verksamheten ska han ha tjänat mer än motsvarande en halv miljon kronor på om året. Djurskyddsgrupper har nu uppmanat kinesiska myndigheter att stärka skyddet för husdjur. Pingfu riskerar sannolikt dock inte att ställas inför rätta på grund av svag lagstiftning om djurplågeri i Kina. I Hong Kong är lagen annorlunda och ett kinesiskt par dömdes i tisdags till böter efter att de tillagat en katt och matat sin hund med köttet. Read more - click here
 Hundköttsfestival i Kina allt populärare efter protester/b>
[16/6-16] Den omfattande kritiken mot den årliga hundköttsfestivalen i kinesiska Yulin ser ut att slå tillbaka mot dem som protesterat. Boende i staden uppger att försäljningen av hundkött skjutit i höjden och hotellen är fullbokade inför festivalen, som inleds den 21 juni. Min butik säljer mycket mer hundkött än tidigare, förra året steg försäljningen med mer än 50 procent, säger en handlare. Över 10 000 hundar dödas i samband med festivalen, som har fördömts av både kändisar och internationella djurrättsgrupper. Enligt aktivister blir hundar slagna till döds, eller kokta levande, på grund av uppfattningen att rädda hundar smakar bättre. En inhemsk djurrättsaktivist säger att de utländska protesterna har "saboterat" kampen mot hundköttsfestivalen. Mer och mer hundkött äts på grund av mediehajpen. How You Can Help!

 Cirka 15.000 hundar slaktas inför Yulinfestivalen
[30/5-16] I juni är det dags för den årliga Yulinfestivalen i Guangxi-provinsen i södra Kina. En del av firandet går ut på att äta hund och katt, något som är chockerande för många västerlänningar. Uppskattningsvis handlar det om 10.000 till 15.000 hundar som slaktas inför evenemanget. Men det är inte bara det faktum att de dödas för att ätas upp utan det är också sättet som det går till på. Många gånger handlar det om husdjur som stulits från ägarna som sedan både kan slås ihjäl, flås levande, läggas i kokande vatten medan de lever och sedan tas inälvorna ut. Dessutom görs detta inför andra inburade hundar som sedan går samma öde till mötes, med motiveringen att kött som har mycket adrenalin i sig både smakar bättre och har andra hälsomässiga fördelar. Men det är inte bara i Kina där hundarna får sätta livet till för att bli uppätna, utan även i länder som Laos, Kambodja, Sydkorea och Indonesien förekommer det. Enligt en uppskattning från organisationen The Humane Society dödas 30 miljoner hundar per år, varav 10 miljoner i Kina.


 Kräver stopp för hundköttsfestival
[4/4-16] Djurskyddsgrupper försöker sätta press på Kinas regering för att stoppa den årliga hundätarfestivalen i Yulin i juni. Hundköttshandeln och den massiva slakten är extremt grym. Festivalen måste stoppas, säger Peter Li, Kinaspecialist på djurrättsorganisationen Humane Society International, till South China Morning Post. Under den årliga marknaden, som hållits sedan 2010, slaktas och äts runt 10 000 hundar. Den nyväckta traditionen - samt den grymma hanteringen av djuren inför masslakten - brukar väcka kraftiga protester

 Hon räddade 100 hundar från att slaktas och ätas
[2015-06-22] Den 65-åriga pensionerade djurvännen Yang Xiaoyun reste över 200 mil till kinesiska staden Yulin, för att under helgens hundätarfestival kämpa för att rädda så många hundar hon kunde undan slaktkniven. Ur egen ficka har hon köpt hundra hundar, som nu kommer att få bo tillsammans med henne. Rapporter om de närmast tortyrliknande förhållanden för hundarna både under transporten till Yulin, och under själva festivalen, har fått djurskyddsorganisationer att rikta skarp kritik mot Kina, och uppmana staden att stoppa festivalen. Enligt en Hong Kong-baserade djurskyddsorganisation är flertalet hundar stulna husdjur.Read the original article!

 Rabiessmittad hund åts upp
[15.03.15] Fyra vuxna och nio barn i Filippinerna vårdas efter att ha ätit kött från en rabiessmittad hund, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Hunden dog under oklara former i förra veckan i utkanten av staden Zamboanga, och först därefter upptäcktes det att den hade rabies. När lokalborna som hade hjälpt veterinären genom att skicka en del av hunden för analys fick veta att den hade rabies berättade de att de hade ätit upp resterna av den. Alla som ätit av hunden behandlas nu med antirabiesmediciner. Det är olagligt att slakta hundar för att äta dem i Filippinerna, men hundkött anses i vissa kretsar vara en delikatess.

 Hundar i Sydkorea räddade från slakt
[06.01.15] Ett tiotal hundar, avsedda att hamna på middagstallrikar i Sydkorea, har anlänt till USA för en ny framtid som sällskapsdjur. De är de första av 23 hundar som väntas den här veckan, i en kampanj för att bekämpa seden att äta hund i Sydkorea. Den amerikanska djurrättsorganisationen HSI hittade hundarna på en kennel i nordväst om Seoul där de föds upp för slakt. Uppfödaren har gått med på att, mot kompensation, övergå till att odla blåbär. HSI har samarbetat med organisationer i Kina, Filippinerna, Thailand och Vietnam för att väcka opinion mot traditionen att äta hundkött. Sydkorea sticker ut, eftersom där föds hundar upp för att tjäna som människoföda, medan det i andra länder främst är herrelösa hundar som får sätta livet till, enlih HSI. Hon tillägger att varje år äts mellan 1,2 och 2 miljoner hundar i Sydkorea.

 Skakande film av kinesisk hundslakt
[19.12.14] Fullkomligt vidriga bilder om hur hundslakt går till i Kina sprids nu av världens största djurrättsorganisation Peta. Sekvenserna visar män stående i blod, knivar i arbete, blodfyllda kar och slaktkrokar. Bilderna skriker ut ohygien. Miljön är en innergård. Genom en dörr slängs hund efter hund in. En man slår dem över huvudet med en grov träpåle. Vissa djur stupar direkt. Andra får gnyende ta emot flera kraftiga slag. De hamnar i en hög varifrån nästa man tar upp de klubbade hundarna och skär upp struparna på dem, inför ögonen på väntande offer. Sedan till nästa hög. Ännu tycks några leva. Pälsar dras av.PETA. Undercover Investigation

 Äterförsäljare av hundkött inburad i Thailand
[26.10.14] Polisen i Sakon Nakhon distriktet i östra Thailand fick ett tips om att det slaktades hundar för försäljning av hundkött i området. Därför sätter man in en hel del åtgärder i tid var bland annat 50 poliser och soldater sökte efter sju platser. Hos en 25-årig man hittade polisen 200 kilo frysta hundkött och han greps. Mannen har erkänt att han har beställt hundköttet som senare skulle levereras till olika köpare, Han har nu åtalad för illegal handel med hundköttet.

 Hundar ätas på festival i Kina
[23.06.14] Varje år slaktas och äts tusentals hundar vid på en kontroversiell festival i Kina där sommarsolståndet firas i den kinesiska staden Yulin. I år var inget undantag, men några hundar slapp tack vare en grupp djurvänner bli till mat. Protesterande människor, som försökt stoppa festivalen, beslutade sig för att köpa köpa loss ett dussintal som de hade råd med, och på så vis rädda djuren från att ätas upp. Enligt Mirror lyckades de. Organisation Duo Duo Animal Welfare Project, menar att många av hundarna är husdjur som stjäls och plågas, försöker stoppa festivalen helt, bland annat med hjälp av en video på Youtube.Stop the YuLin Dog Meat Festival

 Kriminella kineser sålde giftigt hundkött
[18.05.14] Elva medlemmar av ett gäng kriminella i Kina blev i veckan dömt till långe fängselstraff för att sälja giftigt hundkött. Hundarna dödades med armborst. giftiga pila avfyrad från en armborst. Det lyckades bovarna att sälja köttet från ett tiotals hundar innan polisen kom dem på spåret och kunde beslagta tolv tons fryst hundkött. Gärningsmännen fick upp till sju års fängelse får att ha salufört giftige och hälsoskadliga livsmedel.Read the original article - (PHOTO)

 Sluta äta katter och hundar!
[2013-11-21] Att inte äta katter och hundar kan tyckas självklart. Men i Kina är konsumtionen fortfarande omfattande. Så omfattande att djurrättsorganisationen Animals Asia startat en kampanj mot företeelsen. ”Katt- och hundkött som säljs på restauranger är ofta stulna husdjur. Betala inte för den smutsiga handeln med din egen hälsa. Var hälsosam, säg nej till hund- och kattkött”, skriver organisationen. Kampanjen rullades nyligen ut på tågstationer, busstationer, och i hissar, i 14 städer runt om i Kina. Organisationen säger att de känner medvind i Kina. Allt fler konsumenter säger ner till att äta hund- och kattkött. ”Reaktionen från allmänheten på postrarna har varit otrolig, liksom viljan sprida budskapet vidare”, skriver Animals Asia, i ett press-meddelande. Organisationen hoppas på att myndigheterna i Kina snart ska förbjuda företeelsen. Foto: Animals Asia.

 Hund- och kattslakteri stoppades av aktivister
[2013-10-13] Ett slakteri och en kedja av illegala hundköttshandlare har stängts enligt djurrättsorganisationen Animal Equality som filmat hanteringen och ett upprop med närmare 300.000 namnunderskrifter man lyckats stoppa en del av handeln med hund- och kattkött i provinsen Guangdong, i södra Kina. Ett slakteri och 33 handlare på en marknad i staden Foshan stängts av lokala myndigheter, efter att Animal Equality med bland annat dold kamera dokumenterat djurplågeriet.Källa: Animal Equality

 Stekt katt förbjudas på religiös festival
[2013-09-23] En religiös festival i Peru tvingades avstå från att offra och äter katter alltid har gjort. Cirka 100 katter blev tillberedd och ätit förra året på den årliga religiösa Santa Efigenia-festivalen i byn La Quebrada söder om huvudstaden Lima i Peru. Men på detta årets festival finns katterna inte på menyn. I sista minuten förbjöd myndigheterna stekt katt efter påtryckningar från djurrättsaktivister, politiker och kattvänner. Traditionen har pågått under de senaste 19 åren, och detta är första gången som invånarna måste klara sig utan stekt katt för att fira deras Saint. I stället fick deltagarna serveras en gryta med svinkött, även om arrangörerna förklarar att det är endast speciellt framavlat katter för ändamål som ätas.

 400 hundar räddade från kinesisk hundköttsfestival
[2013-06-27] Djurvänner samlades i Yulin i Guangxiprovinsen för att rädda omkring 400 hundar från en lokal hundköttsfestival som hölls på fredagen. Statliga nyhetsbyrån Xinhua rapporterade att 10.000 hundar slaktades i år på den här festivalen, "Litchi-hund-dagen", som hålls varje år vid sommarsol-ståndet. Många av djurvännerna var buddhister, som tror att man samlar förtjänst genom att visa godhet mot djur. Den här tron krockar med den vanliga seden i Yulin att äta hundkött med litchiefrukt i sommarhettan. En hundslaktare säger till China West News att affärerna gick bra. "Människorna i Yulin älskar att äta hundkött; det är stor efterfrågan på marknaden". Kinas smådjursskyddsförening anser att det är förlegat att slakta hundar i dagens civiliserade samhälle. Det lever inteupp till hälso- och hygienstandarder, och utgör en "enorm risk för livsmedelssäkerheten".

 Finns det nu också hundkött i våra mat?
[2013-03-27] Skandalen med köttfusket fortsätter med full fart visar ett program The Horsemeat Banquet som visades på BBC3 på onsdagskvällen. Färdiga kurryrätter och shawarmaen inhandlat sex olika ställen i London har testats i en livsmedelslaboratorium och resultaten är långt från apatit retande. En färdigrätt såld som lamm visade sig att innehålla kött från ett djur, som laboranterna inte kunde identifierar. Rätten innehöll kött som inte kom från lamm, svin, kylling, oxköt, häst eller gett. Laboratoriet, som BBC andvänd för att testa färdigrätterna har inte kunde spåra vartifrå köttet kommer. Enligt Daily Mail finns exemplar från Spanien att kött från hundar har hittats i djurfoder till hund och katter. Finns det nu också hundkött i våra mat frågar sig tidningen. Det okända innehålet i indiske lammerätten är nogg det mesta kvalmende i BBC:s program. Dessutom ersätts oxkött i en burgar med hjärtar och blod, medan en rätt som säljas som oxkött i verkligheten innehåll kycklingkött och blod.

 Juldekorationer framställd i Kina av hundar och kattpäls
Sms:ar varnar danskarna för att köpa Nettos juldekorationer som har framställd i Kina av päls från hundar och katter som flådd levande.
I Sms:et står: Kära alla. Denna vecka säljer Netto juldekorationer i form av små ekorrar och rådjur med päls. Denna päls kommer från Kina, där pälsningen föregår medan djuret - katt och hund - är i live. Djuret dör cirka 5-10 minuter efter pälsningen av chock och smärta.
Netto påstår att pälsen är produceras av kohud. Netto har dock tagit bort juldekorationerna från hyllorna.

 Handel med hund- och kattpäls förbjuds i EU
Lagen förbjuder all import och export till EU, och all handel med päls från katter och hundar i de 27 EU-länderna från 1 januari 2009, samtidigt som pälsmodet ser en återkomst. En av dem som verkligen har kämpat hårdast för förbudet är den skotske konservative EU-paralemtarikern Struan Stevenson. Han välkomnar totalförbudet och menar att det kommer rädda miljontals djur som annars skulle slaktats varje år i Asien, mestadels i Kina, för att säljas på den europeiska marknaden. Men samtidigt varnar Stevenson importörer och återförsäljare för att det nu är deras ansvar att vara vakna inför den lumpna handeln där katter och hundar säljs för sin päls, och ofta skinnas levande, skriver Daily Star.

 I Japan äter de MED hund och katt
I Japan, vart annars, kan man nu gå på kattcafé eller ta hunden med på en restaurant. Det anslås att det finns omkring 23 miljoner husdjur i de japanska hemmen så kundunderlaget skulle vara bra för de specialiserade caféer och restauranter. I storstaden Kobe ligger San Ten Dog Cafét som bjuder på speciella maträtter till de fyrbenta. Och den som inte har hund kan i caféet hyra en för ett par timer. Kyoto öppnade sin första kattcafé i juli. Här kan man dricka te och kaffe i sällskap med caféets 13 katter. Även om det kostar cirka 45 kronor i timmen att vistas i kattcaféet Nekko Kaiigi står folk i kö för att komma in. För inte att störa caféets harmoni får högst 15 gäster vistas i lokalen samtidigt.

 100.000 hundar skall förgiftas i Indien
Nu tar Indisk Kashmir drastiska metoder i användning för att komma den farliga sjukdomen hundgalenskap till livs. Det sker i form av massavlivning, när 100.000 hemlösa hundar i Srinagar-regionen i närmaste framtid blir avlivat. Hundgalenskapen - också kallat rabies - överförs ofta genom bet från djur, primärt hundar och katter och därför ska de många hemlösa hundar avlivas med stryknin. Massaförgiftningen har väckt ramaskrik från djurvännerna i området. Strykninen lammar nervsystemet och kvällar därnäst hunden. Det är vidrigt att se dessa djur dö. Jag har set gråtande barn bredvid döda hundar, säger Javaid Iqbal Shah som är ledare av en djurskyddsorganisation i Srinagar. Myndigheterna döljer inte att de vill ta kål på samtliga hemlösa hundar i regionen - alltså omkring 100.000. ''Det är målet'' ljuder det från myndigheterna, rapporterar AP. Rabies finns i stort set hela världen hos vilda djur. Men Indien anses stå för 60 procent av de cirka 35.000 personer, som dör årligt av rabies och de lösa hundarna anses vara smittokällan.

 Indiska hundar föreslås bli soppa för Nordkoreaner
För lite mat i Nordkorea – för mycket herrelösa hundar i New Delhi. Kan lösningen på bådas problem vara att skeppa iväg de indiska hundarna till Nordkorea, så de kan koka soppa på dem? Det tyckte i alla fall Mohan Prashad, ledamot i stadsfullmäktige i New Delhi. Prashad har läst att koreanerna gillar att äta hundkött. Kanske kan vi skicka alla lösa hundar till dem, ska han ha sagt, rapporterar Hindustan Times via Nyhetsbyrån AP. Det delikata förslaget kom upp under ett möte som syftade till att komma på en lösning till "hundplågan" i indiens huvudstad. Alla försök att få bukt med de tiotusentals hundarna som strövar fritt på gatorna har misslyckats.
 • En soppa som heter "boshingtan" är en populär maträtt i både Nord och Sydkorea. Soppan tros också vara stärkande och fungera som ett afrodisiakum. Hundätandet kritiseras ständigt av aktivister, som kräver ett förbud.
 •  Komikern åt hund i protest mot kunglig rävjakter
  Komikern Mark McGowan satte sig ner och åt en Corgi med örter och gröntsaker i samband med en brittisk radioshow i på tisdagen. Corgihunden förbindas särskilt med drottning Elizabeth som har fler hundar av den rasen. ''Jag kan förstå, att någon tycker, att detta är smaklöst och förnärmande, men jag gör detta för att skapa uppmärksamhet omkring den rävjakt, som prins Philip och hans vänner bedriver'', säger McGowan. Corgi'en som blev uppäten hade dött av naturliga orsaker på en hundkennel.

   Stjäl förgiftade hundar och säljer köttet
  BILD: Medan några hundar blir inviterat på kinarestaurang...blir andra hundar stulit och serverad som måltid. Det sydlige Kina har i månadsvis varit plågat av tjuvar, som förgiftar folks hundar, stjäl dem och säljer köttet till lågpris-restauranger. Hundägarna i byn Taian har de senaste månader varit förtvivlade och nervösa. Hunddråp och hundtjuvarier har blivit en del av vardagen i den lilla ort i den sydlige Kina. Över 100 hundar har blivit förgiftet med ett okänt ämne, som hundtjyvarna har kommit i en risnudelblandning och gett till hundarna. Medlet är så giftigt, att hundarna dörr mindre än tio minuter efter de har ätit av den. Polisen arbetare ut från den teorin att förbrytarbandet stjäl och säljer hundarna vidare till restauranter. Hundkött är en delikatesse på många platser i Kina, och i vissa områden är lågpris-restauranger känt för att köpa död hundar från okände säljare. Tills nu finns ingen anmälningar om matförgiftning från hundköttsätande restauranggäster i området.

   EU vill stoppa import av hund- och kattpäls
  EU vill nu förbjuda försäljning och import av produkter som innehåller hund- eller kattpäls inom hela EU. I dag förekommer pälsarna i kläder utan att det anges eller under falska märkningar. Importen kommer främst från Kina. Det finns en stark folkopinion för förbudet efter att chockerande bilder kablats ut över Europa som visar hur djuren plågas och slaktas. Förslaget kommer från EU-kommissionen och väntas gå igenom nästa år. EU-kommissionen har mottagit tiotusentals brev från medborgare. I Frankrike har 250.000 personer skrivit på kravlistor. Femton medlemsländer har redan i dag någon slags lagstiftning i bruk för att stoppa handeln med hund- och kattpälsar. Sverige är ett av tio länder där det saknas. Det finns i dag ingen oberoende uppskattning på hur stora mängder hund- och kattpälsar som förekommer i den europeiska handeln. Mycket av handeln sker utan märkning eller falskmärkning. Holländska jordbruksdepartementet hittade 2005 hundpäls i barnleksaker. Flera djurrättsorganisationer har gjort egna undersökningar som avslöjat handeln.

   Hundarna skulle ätas på Manillas restauranger
  Polisen i Baguio City, norr om Manilla, gjorde i veckan ett stort tillslag mot en lastbil som var på väg till stadens restauranger. Polisen beslagtog 104 kilo hundkött, skriver Sun Star. I ett annat tillslag hittades 80 hundar på väg till restaurangerna. Försäljning av hundkött är förbjudet på Filipinerna och hundar betraktas inte som ätbara djur av landets myndigheter. Trots detta fortsätter hundtortyren och försäljningen av hundkött.

   En hunds förvandling till vietnamesisk korv

   Borgmästern i Phnom Penh: Ät mera hund!
  Borgmästaren i Phnom Penh, Kambodja, är bekymret över de många herrelösa hundar i byns gator. Han uppfordrar nu stans invånare till att äta mer hund för at komma problemet med stans herrelöse vilda hundar till livs.Även om hundar är normal spis i de fattige landdistrikten, så smaker det söta hundköttet icke längre byborna i huvudstaden Phnom Penh, och det har fåt antalet av herrelösa hundar till explodera. Och det bekymrar byns borgmäster Kep Chuktema. "Kom nu folk, hund år en läcker spise". Kambodjanerna har inte råd till vin, men fattige människor kan njuta deras hundrätter med fruktjuice. Vietnameserna och Koreanerna älskar at äta hundkött, säger han till Cambodia Daily News.

    Barnen tvingas plåga ihjäl djur i Thailand
  Katterna kvävs till döds och hundarna förblöder med sönderhuggna ben. Det sker varje dag i Sveriges turistparadis Thailand. De fattiga barnen tvingas flå djuren för att vi i väst vill ha billiga modekläder i skinn. Jordbruksministern har nu tagit upp frågorna med sina kollegor i EU:s ministerråd och fått ett positivt gensvar. Jordbruksministern ska nu tillsätta en utredning som ska undersöka möjligheterna för Sverige att ensidigt förbjuda import av katt- och hundpäls.

   Micromiddagar med hundkött delikatess i Sydkorea
  De sydkoreanska restaurangbranschen bryr sig inte om protesterna. Sydkoreanska matkultur väcker känslor. Landets älskare av hundkött kan redan hitta delikatessen i hamburgare, soppor , mackor, ketchup, majonnäs och till och med ansiktskrämer. Men enligt nyhetssajten Ananova har en grupp krögare sedan i juni – trots omvärldens protester inför fotbolls-VM – satsat på micromiddagar med hundkött. Och affärerna går lysande. Yang Sun-ja, en av restaurangägarna, säger att han får ungefär hundra beställningar per dag. Måltiden kostar knappt 80 kronor och är klar på fyra minuter i micron. ''Vår målsättning är att kunna tillhandahålla hundkött till patienter på sjukhus och andra som annars inte kommer åt det,'' säger Yang Sun-ja. Internationella djurrättsgrupper rasade före fotbolls-VM, men inte ens under tävlingen gick sydkoreanerna med på att stoppa hundköttet. Både FIFA-presidenten Sepp Blatter och den forna sexsymbolen, numera djurrättsaktivisten, Brigitte Bardot krävde stopp för hundköttet. För en tid sedan förbjöds hundkött, något sådant förbud har Sverige eller EU inte utfärdat. Förutom i Sydkorea – där omkring 6 000 restauranger serverar hundkött – så äts det speciellt uppfödda hundarna i Kina och Vietnam.

   Få dock detta vansinne stoppat
  Danskarna i tårar över TV-program om plågsam pälsning av katter och hundar. Döde katter slutar som leksaker till andra katter. Och din hund äter kanske en hund, når den får tuggben. "Vad kan vi göra?" Förfärelse, avmakt, avsky och krav om ögonblicklig politisk handling såväl "lokalt" i Danmark som internationalt i EU, om att införa importförbud av dessa skinn, som f ex. både Italien ock USA redan har gjort. Hundarnas skinn säljas billigt - under ett annat namn - till pälsglade européer. Sådan är reaktionerna efter danske TV2-dokumentaren "Flått levande". Den visade, hur asiatiska katter och hundar under otroliga stora plågar hänges up i ståltråd och därpå pälsades levande. Så att skinnet - dock under falske namne - kan värme pälsglade, europeiske konsumenter för en billig peng. Det handlar nu om att så många människor som möjligt får set hur galet det står till. Upplysning är vägen fram. Skräckslagne klamrar dessa två katter sig till varandra. Om en stund är de döda. Kanske slutar de som små pälsmöss eller andra leksaker för europeiske katter.

  Du får gärna kopiera bilder och texter om du skriver: Källa: Sundweb Online och länkar till oss!
  Sundweb är en icke-kommersiell webbplats - på Internet sedan augusti 1996.
  Data och information tillhandahålls enbart som informationsmaterial.
  Vi tar inte ansvar för eventuella felaktigheter i denna information.