» Startsida
» Djurförsök
» Hotade djur
» Fossila djur
» Klonade djur
» Djurplågeri
» EU-Djurtransport
» Naturkatastrof
» Kamphundar
» Kamphundslexikon
» Bisarr hundkultur
» Asiatisk matkultur
» Vetenskap
» Regnskogen
» Katter
» Miljön
» Rovdjur
» Reservat
» Jättebläckfiskar
» Läsarnas sida!
» Världen på avigan » Information
» E-post
Nyhetsdygnet » Måndag
» Tisdag
» Onsdag
» Torsdag
» Fredag
» Lördag
» Söndag
All kopering av text och bilder för kommersiella syften är förbjuden.!
 Hundtyper som har dödat människor!
Amerikanska bulldoggars, Pitbullterrier, Staffordshire Bullterrier, Shar-Pei, Chow-chow, Amerikansk Stafford-shire terrier, Amerikansk bulldog, Belgisk Vallhund, Japansk kamphund, Presa Canario, Briard, Rottweiler, French mastiff, Dogo canario, för att nämna några få kamphundstyper.

Mörderhundarna ovan är ett laddat ämne!
Varför ska det behöva bli tråkigheter och tjafs så fort man nämner något om dem? Vare sig det är negativ eller positiv kritik är det alltid någon man gör urförbannad. Mörderhundarna, som på engelska kallas psykodoggar, har visad sig att vara mest populäre i knarkarmiljön, bland de kriminelle och bland invandrar till hundkamper. Ofte beskrivs dessa kamphundägare av polisen som ”kända i brottsliga sammanhang”. Farliga hundar på Facebook


 Hund i Madrid dödat sin matte
[22 april 2017] En 40-årig kvinna har dödats i sitt hem av sin hund, av rasen dogo canario. Kvinnans kropp hittades 18 april i hennes villa i El Molar i Madridregionen. Hon hade fått flera lastpallar över sig och till en början misstänktes att hon omkommit i en olycka. Obduktionen visade dock att kvinna attackerats av sin egen hund och förblött. Hundrasen, en dogo canario, härstammar från Kanarieöarna och är klassad som särskilt farlig. . Källa: Nyhetsbyrån EFE

 Spanska kamphundar dopades för dödskamper
[2017-02-26] Spanska nationalpolisen har sprängt en liga som organiserade hundkamper och har tagit 230 kamphundar i beslag. 34 personer har gripits, tio av dem på Tenerife där polisen gjorde ett tillslag i mitten av februari, mitt under en hundkamp i ett hyreshus i kommunen Güímar. Bland de gripna finns en veterinär och en nationalpolis. Andra gripanden har gjorts i Madrid, Alicante och Murcia. Ligan dopade hundarna med steroider och kamperna hölls på liv och död. Det organiserades vadslagningar där insatsen kunde vara upp till 60.000 euro. Ligan ska vid sidan av dödskamperna ägnat sig åt narkotikandel. Tillslagen gjordes efter en utredning som pågått sedan september förra året, skriver nyhetsbyrån EFE.

 Man dödad av grannens fem kamphundar
[2017-02-22] Guardia Civil har inlett en utredning efter att en 66-årig man i Beniarbeig (Alicante) blivit dödad av grannens fem hundar som enligt dagstidningen Las Provincias ska vara av en potentiell farlig ras. Nu är hundägaren misstänkt att vara orsak till mannens död på grund av oaktsamhet och vårdslöshet. Den avlidne mannen hade så stora skador i armar, ben och huvud så att han avled på grund av blodförlust. Det var när 66-åringen skulle lämna sitt hem och gå till fots till ett annat hus som ligger på mannens egendom som han blev attackerad av hundarna. Sonen saknade sin pappa och gick ut för att leta efter honom då han gjorde den fruktansvärda upptäckten. På marken låg pappans svårt lemlästade kropp. När Guardia Civil kom till platsen kunde de snabbt konstatera att mannen blivit dödad av ett eller flera djur. Det visade sig att en granne i området som hade fem hundar, en blandras mellan pitbull och bullterrier, var orsak till mannens död. Endast en av hundarna hade ett identifieringschip och ägaren saknade giltiga handlingar. Enligt den lokala polisen hade en tidigare hund som mannen ägde utfört mindre attacker. Med hjälp av DNA-tester har Guardia Civil kunnat binda hundarna till överfallet. Under förvaring hos Guardia Civil har hundarna även bitit en vårdare och förstört den bur de förvarats i skriver tidningen.

 Kamphund bet veterinär i ansiktet
[2017-02-17] En veterinär i Ångermanland skadades av en kamphund i samband med en kloklippning. Utan förvarning ska hunden ha bitit veterinären som sedan fick uppsöka sjukhus. Enligt rapporten ska hunden, en Bullmastiff på 57 kilo, till en början inte visat några aggressiva tendenser. När veterinären sedan böjde sig fram för att lyssna på hjärtat, höggs han i ansiktet av hunden. "Hunden attackerade utan förvarning. Han gav sig direkt på mitt ansikte", säger veterinären i sin rapport och fortsätter: "Jag riktade mig upp och han började rasande attackera mitt högra lår, rev först byxorna, sen högg han till i mitt lår innan jag kunde kasta mig bort/framåt mot väggen". Veterinären fick uppsöka sjukvård och enligt rapporten ska han fått sy käken och fått flertalet bitsår på låret. Arbetsmiljöverket kräver nu arbetsgivaren på en utredning, där man ska redogöra för rutinerna kring arbetet.

 Ettåring fransk flicka dödad av rottweiler
[2017-01-20] En rottweiler har attackerat och bitit ihjäl en ettårig flicka i norra Frankrike. Hunden överföll och bet barnet i huvudet. En annan hund, en jack russell, deltog också i överfallet och bet den lilla flickan flera gånger, uppger polisens talesman. Varken flickan eller hennes mamma kunde göra något. Attacken var extremt våldsam, säger talesmannen. När räddningspersonalen kom till platsen hade ettåringens hjärta redan stannat och flickan gick inte att rädda. Rottweilern har avlivats. Samma öde väntar den andra hunden. Källa: Nyhetsbyrån AFP

 Treåring dödades av kamphund
[21/8-16] En tre år gammal pojke avled sedan han attackerats av en hund i Essex i England, rapporterar Sky News. Grannar vittnar om hur de hörde desperata skrik från bostaden innan en man släpade ut en hund från hemmet och en uppriven kvinna kom efter med en blodig liten pojke i sina armar. Pojken flögs i ambulanshelikopter till sjukhus, men avled av sina skador. Hundens ägare, en 29-årig kvinna, har gripits misstänkt för att ha låtit hunden vara "farligt okontrollerad". Hunden, en amerikansk bulldog, har omhändertagits av polisen. Händelsen inträffade bara dagar efter det att en 53-årig man bets ihjäl av en hund i Huddersfield nära York i norra England.

 Man dödad av kamphund i England
[18/8-16] En man blev ihjälbiten av en kamphund i Huddersfield nära York i norra England. Kamphunden hade några dagar tidigare återlämnats till ägaren efter att ha varit tillvaratagen av polisen sedan i juni. Flera olika så kallade kamphundsraser är förbjudna i England. En hund som polisen haft i beslag och utrett efter misstankar om att det var en pitbullterrier återlämnades och bet några dagar senare ihjäl en man. Polisen hade tagit hand om hunden för att utreda om det rörde sig om en pitbullterrier, en ras som är förbjuden i Storbritannien. Eftersom slutsatsen blev att det inte rörde sig en olaglig hund, så återlämnades den till den 29-årige ägaren i förra veckan.

 Liten hund ihjälbiten av stora hundar
[10/7-16] Polisen i Nyköping utreder nu en händelse som inträffade på Östanvägen i måndags, då en liten hund bets ihjäl av två större hundar. Det var vid 19-tiden på måndagskvällen som den lilla hunden som var ute på promenad attackerades av två större hundar. Enligt den anmälan som kommit in till polisen ska det ha handlat om hundar av ”kamphundskaraktär” som vakthavande polisbefäl uttrycker det. Den lilla hunden dog av skadorna, och polisen uppger att ägaren till de två attackerande hundarna är identifierad. Nu ska det utredas huruvida han gjort sig skyldig till bristande tillsyn av hund. En av hundarna har avlivas efter måndagens attack på Östanvägen i Nyköping. Enligt polisen har ägaren själv fattat beslutet. Hundägare har strikt ansvar för skador deras hundar vållar, och kan få betala skadestånd. Däremot har inget brott begåtts i det här fallet, enligt polisen. Enligt uppgifter som lämnats till polisen är den hund som nu avlivas, en korsning mellan amstaff och pitbull. Den andra hunden, som ska ha haft en mindre aktiv roll i attacken, är en pitbull.

 Nyfödd flicka bets ihjäl av kamphund
[29/6-16] En tre dagar gammal bebis bets ihjäl av en kamphund i Kalifornien. Den lilla flickans mamma säger sig ha lämnat henne utan uppsikt liggandes på en soffa ”några sekunder” när kamphunden gick till attack. Mamman ska ha lämnat dörren öppen då det var varmt och hon trodde att familjens hundar var fastkedjade. Hundarna kom in i huset och attackerade flickan, som senare dog på sjukhus. Hundarna, som tillhörde kvinnans bror och är en blandning mellan en shar pei och en pitbull, har tagits omhand av myndigheterna och kommer troligen att avlivas. Polisen utreder händelsen men uppger att de tror att det handlar om en ”olycklig händelse”, rapporterar Washington Post

 Kamphund bet tre och rymde sen till skogs
[19/6-16] Först bet den stora kamphunden tre personer – sedan försvann den spårlöst från lägenheten i Bjärnum. Händelsen inträffade under natten till lördagen i utkanten av Bjärnum i norra Skåne. I samband med tumultet i lägenheten ska kamphunden, en american staffordshire terrier, ha bitit tre personer och sedan rymt från platsen. En polispatrull ryckte ut till adressen under natten med anledning av bråket. Ingen person ska dock ha gripits och hunden ska inte heller ha fångats in. Ägaren till kamphunden har själv efterlyst sin hund på Facebook och skriver att den normalt är lugn, men att den efter att ha bitit tre personer troligen kan uppträda instabilt. Polisen har upprättat två rapporter med anledning av händelsen, en om den försvunna hunden och en annan om bråket i lägenheten. Enligt tillgängliga uppgifter ska ingen av de bitna personerna ha behövt uppsöka sjukhus.

 Hund bet ihjäl bebis i Kalifornien
[23/4-16] En hund bet ihjäl en tre dagars gammal bebis i Kalifornien. Hunden, föräldrarna och barnet låg i sängen och tittade på tv när barnets mamma råkade hosta till. Hunden, en blandning mellan amstaff och grand danois, blev skrämd och bet barnet, som avled av sina skador. Föräldrarna lyckades sära på hunden och barnet och skyndade sig till sjukhuset, men lyckades inte rädda honom, säger Tu Nguyen vid San Diego-polisen. Källa: Nyhetsbyrån AP

 Fick epileptisk attack – dödat av sin kamphund
[2016-01-06] 22-årige Liam Hewitson drabbades av en epileptisk attack. Då gick hans pitbull Trigger till attack. Attacken ledde till så allvarliga skador att ägarens liv inte gick att rädda, rapporterar brittiska medier. Hunden Trigger har avlivats av veterinär efter händelsen. Han var en pitbullhane av blandras, och hade varit i Liam Hewitsons ägo sedan födseln för fem eller sex år sedan.Källa: Daily Mail

 Kamphund dödade annan hund
[2015-11-10] En kamphundägare i Gävle är misstänkt för brott efter att hennes pitbull igår kväll bet ihjäl en annan hund. Polisen uppger att pitbullen slet sig under en promenad med kvinnan och gick sedan till angrepp mot den andra hunden, som var kopplad. Kvinnan är nu misstänkt för brott mot lagen om tillsyn av hundar och katter.

 Kamphund attackerade annan hund
[2015-10-21] En kvinna var ute och rastade sin hund på Pilgatan i Landskrona när plötsligt en pitbull gick till attack. Det hela inträffade på tisdagens eftermiddag vid 14.30-tiden. Kvinnan rastade sin egen hund när den lösspringande pitbullen, svart, grov och muskulös enligt kvinnans anmälan, rusade mot hennes hund. Pitbullen högg tag kring den andre hundens hals. Kvinnan fick hjälp av en annan person med att lossa pitbullens grepp. Pitbullen försvann sedan och någon husse eller matte syntes inte till. Vilken ras kvinnans hund har framgår inte av anmälan. Vilka skador den fick är oklart. Det rubricerade brottet är brott mot tillsyn av hundar.

 Danska poliser avlivade kasmphund med händerna
[2015-09-06] Fem danska poliser ingrep när en våldsam kamphund gick till angrepp mot en mindre hund – och valde sedan att kväva den större hunden till döds. Poliserna befann sig på plats på grund av en pågående landskamp på Parken i närheten. Vid halvsju-tiden i fredags attackerade en stor "muskelhund" en annan mindre hund inne på en hundgård i närheten och poliserna såg sig nödgade att ingripa. Avlivandet gick till på Avlivandet gick till på det humana sättet – genom kvävninget humana sättet – genom kvävning. Polisem uppger att poliserna inte ville skjuta hunden då det hade samlats en stor mängd människor på platsen. Det kommer nu att avgöras om ägaren till hunden ska åtalas.Källa: Tidningen Ekstra-Bladet.

 Rånade med hjälp av kamphund
[2015-08-27] Tre personer rånades av flera personer med kamphund tidigt under torsdagsmorgonen. En person blev illa biten. Det var ett sällskap som promenerade strax innan 05 på torsdagsmorgonen vid Sankta Birgittas Kapell i Göteborg när en bil plötsligt stannade. Ur bilen hoppade tre eller fyra personer som attackerade sällskapet. '' De hade en hund, som har beskrivits som en kamphund. Den bet en av de angripna illa i benet'', säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman. Den bitne mannen fick föras till sjukhus på grund av skadorna. En kvinna blev slagen och fråntagen sin väska. De båda männen i sällskapet blev också slagna och blev av med mobiltelefoner och kontokort. Rånarna ska ha hetsat sin hund mot sällskapet. ''Vi har tyvärr inte lyckats gripa dem. Offren blev väldigt chockade och lyckades inte uppmärksamma registreringsnumret på bilen,'' säger Thomas Fuxborg.

 Spädbarn ihjälbiten av familjens kamphund
[21.04.15] En två månader gammal pojke dog när han attackerades av familjens pitbull. Även mamman blev biten av hunden. Tragedin inträffade i söndags eftermiddag i Dallas. Texas, rapporterar The Dallas Morning News. Pappan var ensam hemma tillsammans med sin son och hund när han gick ut i trädgården för att slå på sprinklersystemet. När pappan återvände till huset såg han hur hunden attackerade hans son, som då satt i en babysitter. Enligt tidningen försökte pappan slita bort pojken från hundens attack. Då kom mamman in i rummet och hon blev då också attackerad och biten två gånger av hunden. Pappan fick till slut loss hunden och drog ut den i trädgården där han enligt polisen sköt hunden till döds med två skott. Pojken fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Händelsen ska nu utredas av polis och socialtjänst.Read the original article!

 Kamphund skjuten vid polisingripande
[04.04.15] Efter att en man misshandlats i Vålberg utanför Karlstad i natt, sköt polisen en hund som gick till attack. Det var när den misstänkte 27-årige gärningsmannen skulle gripas, som han skickade sin amstaff, mot polispatrullen. Enligt polisens vakthavande befäl var hunden en meter från en polis, när den sköts. Den blev så skadad att den senare fick avlivas. Bakgrunden till händelsen var att en man blivit misshandlad med något slags svärd, han fick framförallt skador i händerna när han försökte skydda sig, och fördes till sjukhus. Den misstänkte mannen var även beväpnad med en yxa när polisen kom till platsen, men kunde gripas sedan hunden skjutits. Han är också misstänkt för försök till grov misshandel mot en kvinna. Mannen är känd av polisen sedan tidigare. Han har inte kunnat förhöras under natten eftersom han varit onykter.

 Polis i Härnösand sköt arg kamphund
[02.04.15] Polis som skulle gripa en berusad man som kört i diket, attackerades av mannens kamphund. Polis fick larm om en bil som hade kört i diket efter Stigsjövägen i Härnösand. När patrullen kom fram till platsen var bilen tom. En man hade setts överge bilen och gå från platsen. När poliserna hittade mannen så försökte han springa ifrån poliserna. När han stannade efter en kort löptur går mannens hund till attack mot poliserna. De skjuter då varningsskott mot hunden, men den fortsätter attackera, då skjuter de mot hunden istället. Hunden skadades allvarligt och fördes till djursjukhus i Sundsvall. Där konstaterade veterinär att den inte gick att rädda och hunden avlivades. Mannen som ägde hunden är misstänkt för rattfylleri samt grov olovlig körning. Han fördes med ambulans till sjukhus på grund av de skador han ådragit sig i samband med trafikolyckan, skriver polisen på sin hemsida.

 Fick 121 dagar fängelse för hundkampen
[03.03.15] John Psaila i Lancashire anses som den viktigaste spelaren i de brittiska olagliga hundkamper. Han skickade nu i fängelse i 121 dagar på grund av sin olagliga verksamhet och han är förbjudna i resten av sit liv att ha hand om djur. Förbudet kan inte överklagas inom de nästa 15 åren. Det var djurskyddsorganisation RSPCA, som avslöjade en hundskola för kamphundträning på John Psailas lantegendom var han har tränade åtskilliga pitbullterrier till organiserade hundkampen. Man hittade även olaglig träningsutstyr för träning och avveckling av hundkamper såsom trampmöllor, medikamenter och en bultpistol. RSPCA hoppas att domen är ett viktigt steg i bekämpelsen av illegala hundkampar och att den förhoppningsviss blir vägledande i förebyggande syfte när hundar lider i händerna på personer som den dömde. Likaledes finns det förhoppningar om att ärendet kommer föra till nya informationer om andra hundkampinvolverade som anser de är hävt över lagen. Man jailed in dogfighting case

 Treårig flicka attackerades av kamphund
[15.01.15] En treårig flicka i Torremolinos fick föras till sjukhus för operation efter att ha blivit attackerad av en hund i veckan. Flickan blev attackerad av en potentiellt farlig kamphund och fick föras till barnsjukhuset Hospital Materno Infantil efter att ha fått skador i ansiktet skriver Diario SUR. Det var sent i lördags kväll som flickan attackerades i ett område i Torremolinos som går under namnet Cantarranas. Enligt ögonvittnen ska flickan ha plockat upp en DVD-film som låg på gatan. Flickan blev vid tillfället attackerad av en framrusande ”dogo argentino” som är en framavlad kamphund från Argentina. Polisen lyckades lokalisera hunden i måndags. Hunden som bedöms vara väldigt aggressiv är i nuläget på ett djurcenter för att genomgå flera tester. Rasen betraktas som potentiellt farlig av den spanska lagstiftningen. Dogo Argentino är en hundras som används vid jakt.

 Dvärghund attackerades av kamphundar
[26.12.14] Kamphundar gick till attack mot två dvärghundar under morgonpromenaden på annandagen. Det var när hundägaren var ute med sina två amåhundar vid Gjuteriparken i Uppsala som hon mötte en person med två amstaff-hundar. Så snart en av kamphundarna fick syn på de små hundar ska den ha gått till attack. Den högg då den ena av dvärghundarna över ryggen och ska ha börjat tugga på både bröstkorg och ben. Dvärghundägaren som tar sig fram med hjälp av en rullator, föll handlöst till marken. Kamphundwns Ägar lämnade snabbt platsen, men flera personer ska ha blivit vittnen till händelsen, skriver Upsala Nya Tidning. Den bitna hunden blödde kraftigt och låg medvetslös när ett par skyndade fram och erbjöd att köra den till veterinärsjukhus, där hunden lades in på intensiven. I dag mår hunden bättre, men har fortfarande svårt att ta sig fram. Händelsen är anmäld till polisen och ärendet ligger nu hos tillståndsenheten. Enligt Yvonne Boivie, djurhandläggare vid Uppsalapolisen, finns det inga anledningar till att inte tro på ägarens berättelse . Liknande fall är inte ovanligt, menar Uppsalapolisen.

Du får gärna kopiera bilder och texter om du skriver: Källa: Sundweb Online och länkar till oss!
Sundweb är en icke-kommersiell webbplats - på Internet sedan augusti 1996.
Data och information tillhandahålls enbart som informationsmaterial.
Vi tar inte ansvar för eventuella felaktigheter i denna information.